Prepararea bucatelor din carne

     Carnea a fost dintotdeauna extrem de apreciat şi consumat, oferind un asortiment bogat de rețete delicioase şi apetisante. Fie că pregătită la cuptor, la grătar, la aburi, prăjit, sau fiert, rețetele de preparate de carne poate împăca toate gusturile. Consumul de carne are un rol benefic asupra sănătății omului, dacă e gătită corespunzător. Carnea are o importanta deosebită pentru buna funcționare a organismului, mai ales în contextul unei vieți active, datorită conținutului crescut de proteine de calitate superioară și de substanțe minerale.

     Prelucrarea primară a cărnii include o serie de operații, cum ar fi tranșarea, porționarea, scoaterea cărnii de pe os, baterea cu ciocanul, împănarea, tocarea. Este extrem de important ca toate aceste operații să fie executate respectând normele sanitaro-igienice la locul de muncă.

Scopul modulului: Formarea competenţelor profesionale generale și specifice de preparare a bucatelor din carne, pasăre și vânat, respectând procesul tehnologic şi cerinţele sanitaro-igienice.